Teckna människor

Detta bildspel kräver JavaScript.

Att teckna människor är tveklöst det mest intressanta och det roligaste. Det finns många utmaningar med den mänskliga kroppen och det är en vacker skapelse. Mitt stora mål är fortfarande att få köpa en inbunden skissbok där jag tecknar människor på ett bra och intressant sätt. Där jag får teckna dom båda könen i olika åldrar, både påklätt och naket. Att få studera kroppen och försöka återgiva den på bästa sätt samtidigt som man ger en liten personlig touch på allt.

Det finns andra saker som jag är väldigt intresserad av med. Jag vill lära mig att teckna djur, landskap, natur, stadsmiljöer etc på ett bra sätt med. Men det är störst fokus på människor. Kunna teckna porträtt, helkroppsbilder och även kunna skapa mer fantasifulla teckningar med människor i olika miljöer. Mycket inriktat på fantasy och science fiction.

Jag har gjort en del investeringar i mitt tecknandet. Inga stora pengar då dom flesta grejer jag köpt har varit hyfsat billiga. Jag har fått tag på bra böcker till vettiga priser. Har investerat en del i att skriva ut foton som jag samlat på mig för att ha som referensmaterial. Utskrifterna har varit dyrare än böckerna men ändå värt det. Jag föredrar att ha utskrivna foton än att titta på en datorskärm. Även om det hade varit billigare och jag hade fått ett större utbud. Kanske den biten blir bättre i framtiden. Men i dagsläget så vill jag ha både foton och böcker i pappersformat.

Har funderat en hel del kring att börja med den digitala biten med ritplatta och Photoshop. Men tror att jag avvaktar ett tag till med det. Vill fokusera på att teckna med grafit/blyerts och bli bra på det. Är roligare med den typen av teckning även om jag har ett stort intresse för Comics och andra former av teckning. Men sånt kan jag titta mer på i framtiden.

Jag började med teckning våren 2013 och har tecknat till och från sen dess. Har inte alls gjort nån vettig framgång med teckningen sen dess. Långa perioder där jag inte tecknar alls till perioder där jag tecknar en del. Men har fortfarande inte haft tålamod till att arbeta med grunder och andra tekniker. Har mest tecknat konturer, vilket jag är någolunda bra på. Bristande tålamod blandat med stora koncentrationssvårigheter och tidsbrist har gjort att saker inte utvecklats på ett önskvärt sätt. Har fått prioritera andra saker framför teckningen med som studier och annat. Behöver också lära mig att misslyckas och att man får göra saker fler gånger innan det blir bra. Det har också varit ett problem. Att jag inte vågat ta allt till nästa steg då om jag misslyckas så får jag oftast börja om helt från början.

Jag hoppas få sätta igång på allvar nu under hösten. Att jag får en ärlig chans att studera teckning samt att jag lyckas arbeta med mina problem på ett bra sätt. Har gjort upp en plan som jag skall försöka följa. Tanken är att jag skall kombinera med att rita grunder, samt försöka rita av teckningar från några av mina böcker på frihand. Och låta mig själv misslyckas. Kommer arbeta med tre böcker i första hand. Det blir ”Drawing – A Complete Guide”, ”Drawing the Female Nude” och ”Drawing the Male Nude”. Alla böcker skrivna av min favoritlärare Giovanni Civardi.

Skall försöka blogga mer regelbundet med samt publicera grejer på mitt Instagramkonto med namnet cosmicartist75.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *